Laatste alarmering:
Datum vandaag Tijd 22:37:28 Ambu 17105 Spinet 3068LX Rotterdam Rottdm Bon 89893 Prio Hoog Eenheid | Ambulance 17-105

Ambulance 17-105

dinsdag 19 september 2017

Archief

Fietsende maaltijdbezorger overvallen in het Rotterdamse Zuiderpark

Gemaakt: Maandag, 01 mei 2017 21:37

ROTTERDAM - Twee mannen hebben maandag een maaltijdbezorger over vallen toen hij door het Rotterdamse Zuiderpark fietste.


De mannen hielden de bezorger rond negen uur staande staande en beroofden hem van het geld dat hij bij zich had. Daarna gingen ze er vandoor. De bezorger fietste terug naar het restaurant en belde de politie. Agenten gingen direct op zoek naar de daders, maar die waren al verdwenen. De politie doet nog verder onderzoek.

Grote inspectie op passagiersschip in Rotterdamse haven

Gemaakt: Dinsdag, 02 mei 2017 18:01

ROTTERDAM - Bij een grootschalige inspectie werd zaterdag vastgesteld dat de werkomstandigheden van het personeel op een passagierschip in de Rotterdamse haven niet in orde waren. Voor de exploitant van het schip en het verantwoordelijke uitzendbureau wordt een boeterapport gemaakt, waarvan het bedrag kan oplopen tot 32 000 euro. Vier bemanningsleden van het schip moeten het land verlaten.


De inspectie werd gehouden door de Zeehavenpolitie, in nauwe samenwerking met ISZW, ILenT en AVIM. Er werd niet alleen gekeken naar de arbeidsomstandigheden van het personeel aan boord, maar ook naar de technische staat van het schip. Het personeel op het schip werd uitgebreid geïnterviewd door de controleurs. Daaruit bleek dat niet alle regels werden nageleefd als het gaat om werktijden, rust en betaling. De Inspectie SZW zal zowel naar de exploitant van het schip als naar het verantwoordelijke uitzendbureau een onderzoek starten. Het boeterapport dat werd opgelegd kan voor beide ondernemingen oplopen tot 32000 euro.

 

Daarnaast werd vier buitenlandse personeelsleden met de Indonesische, Bosnische en Oekraïense nationaliteit bevolen het land te verlaten. Zij beschikten niet over de juiste werkvergunningen.

Politie zoekt getuigen woningoverval Roselo

Gemaakt: Woensdag, 03 mei 2017 18:17

ROTTERDAM - Een 50-jarige Rotterdamse werd eind april het slachtoffer van een overval in haar woning aan de Roselo. De vier daders zijn nog steeds spoorloos. De politie is op zoek naar getuigen.


De politie werd gealarmeerd voor de woningoverval door de thuishulp die op het moment van de overval via de achterzijde van de woning wist te vluchten.

 

De bewoonster had de deur open gedaan nadat een man had aangeklopt. Ze dacht dat het een bezorger was en zag alleen hem door het kijkgat van de deur staan. Maar er bleken nog eens drie mannen om de hoek te staan. De vier overvallers drongen vervolgens de woning binnen, bedreigden de vrouw en namen na een zoektocht een klein geldbedrag mee. Ze vluchtten en lieten de Rotterdamse alleen achter.

 

Toen de politie arriveerde, wilde ze in eerste instantie niets verklaren, pas na aankomst van een vriend vertelde het slachtoffer haar verhaal aan de agenten.

 

Onderzoek
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Wie heeft er vrijdagmiddag 21 april iets opvallends gezien op de Roselo of in de omgeving? Of wie weet er meer van deze overval? Laat het de politie weten via 0900-8844.

Arrestatieteam houdt man met nepwapen aan

Gemaakt: Woensdag, 03 mei 2017 18:26

ROTTERDAM - Een arrestatieteam heeft een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde aan het begin van dinsdag 2 mei in de 2e Rosestraat. De verdachte kwam daar met zijn fiets aan en maakte zich druk om een bestelbus waar vanuit spullen werden geladen. Hij vond dat die bus weg moest. Volgens de 43-jarige bestuurder van de bestelbus richtte de verdachte daarbij een wapen op hem.


De politie begon direct een onderzoek. Getuigen hadden gezien dat de verdachte een pand was binnengegaan. Een arrestatieteam haalde alle aanwezigen, vier personen, uit het pand. Daarbij zat ook de verdachte. Hij werd aangehouden. In het pand vond de politie een nepwapen.

 

Aanpak
Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen wapens. Al enige tijd constateert de politie een veelvuldig gebruik van (zware) vuurwapens. Bij enkele schietpartijen raakten mensen zwaar gewond of werden gedood. Vermoedelijk moet de achtergrond van de schietpartijen gevonden worden in de drugscriminaliteit. Politie en OM pakken het bezit en gebruik van wapens hard aan.

 

Hulp van groot belang
De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie weet dat een persoon in het bezit van een (vuur)wapen is, mag de politie altijd bellen via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, mag altijd 112 bellen, ook 's avonds of 's nachts. Hoe meer vuurwapens van straat zijn, hoe beter.

 

Wat doet de politie tegen nepvuurwapens?
Nepvuurwapens die lijken op echte vuurwapens zijn verboden. De wapenwetgeving verbiedt deze nepvuurwapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten alsof het een echt vuurwapen betreft. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Het nepvuurwapen wordt in beslag genomen.

Rotterdammer (24) overleden na schietpartij op de Dynamostraat

Gemaakt: Woensdag, 03 mei 2017 18:37

ROTTERDAM - De politie heeft woensdagmiddag vier verdachten aangehouden na een schietincident op de Dynamostraat. Een 24-jarige Rotterdammer raakte zwaargewond en is later in het ziekenhuis overleden.


Rond twee uur kwam bij de politie de melding binnen dat er was geschoten op de Dynamostraat. Het slachtoffer zou in een auto zijn gelegd en de auto reed daarna weg. Agenten gingen direct op onderzoek uit. Niet veel later bleek het slachtoffer binnen te zijn gebracht bij een ziekenhuis. Hij was zwaar gewond. De inzittenden van de auto, vier mannen, werden in de buurt van het ziekenhuis aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid, net als de toedracht van het schietincident. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Man vanaf eerste verdieping naar beneden gegooid

Gemaakt: Woensdag, 03 mei 2017 19:21

ROTTERDAM - De politie heeft het afgelopen weekeinde drie mensen, twee mannen en een vrouw, aangehouden nadat vanaf de eerste verdieping van een huis in de Zwart Janstraat een man werd gegooid. De drie zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven zeker 14 dagen langer vast zitten.

 

Politieagenten moesten op Koningsdag op daken klimmen van woningen aan de Zwart Janstraat om zo de gewonde man te vinden die gekneveld achter de woning lag. Vanaf het dak zagen zij het slachtoffer, dat in de bosjes lag. De man was slecht bereikbaar en zelfs de brandweer moest eraan te pas komen om een hek door te zagen en de man te bereiken. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd.

 

De man verklaarde dat hij naar de woning was gelokt en daar in elkaar was geslagen en gekneveld. Vervolgens werd hij vanaf de eerste verdieping uit de woning gegooid.

 

Onderzoek
De politie startte meteen een onderzoek naar de daders. Zij hielden twee dagen later een 33-jarige man uit Rotterdam aan bij zijn woning. In Hapert hielden politieagenten een 20-jarige vrouw en een 18-jarige man uit Rotterdam aan. Allen worden verdacht van betrokkenheid bij het incident. De drie verdachten zijn dinsdag aan het eind van de middag voorgeleid op verdenking van poging tot doodslag.

 

Het onderzoek naar de toedracht van het incident wordt voortgezet. Vooralsnog lijkt een motief in de relationele sfeer aan het voorval ten grondslag te liggen.

Politie zoekt overvaller tankstation Vaanweg

Gemaakt: Woensdag, 03 mei 2017 19:25

ROTTERDAM - Woensdagmiddag rond 15.45 uur werd een tankstation aan de Vaanweg overvallen. Een verdachte bedreigde het personeel met een mes en vluchtte daarna met een onbekend geldbedrag.


De politie is meteen een onderzoek gestart, maar heeft de verdachte nog niet kunnen aanhouden. Getuigen verklaren dat het gaat om een getinte man jonger dan 20 jaar, hij droeg een zonnebril en een zwart trainingspak. Hij vluchtte in de richting van het Ikazia ziekenhuis.

 

Mensen die getuige waren van het incident of meer informatie hebben die kan leiden naar de dader, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844, anoniem via 0800-7000. De politie zet het onderzoek voort.

Belastingkantoor geëvacueerd wegens brand in schoonmaakkar

Gemaakt: Donderdag, 04 mei 2017 15:19

ROTTERDAM – Donderdagmorgen werd het pand van het belastingkantoor aan de Laan op Zuid in Rotterdam geëvacueerd.

 

Op de 14e etage van het gebouw stond een schoonmaak kar in brand. De brandweer was snel ter plaatsen en kon erger voorkomen.

Vrouw aangehouden na neersteken vrouw en hond

Gemaakt: Donderdag, 04 mei 2017 16:32

ROTTERDAM - Bij een steekincident aan de Schiedamseweg Beneden in Rotterdam raakten donderdagmiddag een vrouw en haar hond lichtgewond. De verdachte, een andere hondenbezitster, werd even later aangehouden op de Industrieweg.


De vrouwen troffen elkaar op straat en kregen een conflict. Daarbij stak de ene vrouw de andere vrouw met een mes in haar arm. Ook de hond werd geraakt. Daarna ging de verdachte er vandoor. De gewaarschuwde politie startte gelijk een onderzoek in de omgeving. Zij zagen de vermoedelijke dader in een auto op de Industrieweg, waar de vrouw, een 47-jarige Rotterdamse, werd aangehouden. Het slachtoffer en haar huisdier liepen geen ernstige verwondingen op. Zij zijn naar respectievelijk een ziekenhuis en een dierenarts gebracht voor de behandeling van hun verwondingen.

 

De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Omgekomen autorijders vaak jong of oud

Gemaakt: Vrijdag, 05 mei 2017 19:16

NEDERLAND - In 2016 kwamen 629 mensen om in het verkeer. Dat zijn 8 personen meer dan in 2015, het jaar waarin het aantal verkeersdoden met 51 toenam. Onder bestuurders van personenauto’s vielen naar verhouding de meeste dodelijke verkeersslachtoffers (30 procent). Onder automobilisten van 18 tot 25 jaar en 75 jaar of ouder was het percentage dat verongelukte het grootst. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

 

In 2016 kwamen 231 inzittenden van een personenauto om het leven, dit waren 186 bestuurders en 45 passagiers. Hiernaast overleden onder andere 189 fietsers, 51 voetgangers, 38 bestuurders van een scootmobiel, 41 brom- en snorfietsers, en 45 motorrijders bij een verkeersongeluk.

 

Een vijfde van de overleden autobestuurders tussen de 18 en 25 jaar
In de afgelopen vijf jaar verongelukten 187 automobilisten die tussen de 18 en 25 jaar oud waren. Dit is 22 procent van alle verongelukte autobestuurders, waarmee de jongere automobilisten de groep vormen met de meeste dodelijke auto-ongelukken.

 

Het aandeel autobestuurders die omkomen bij een ongeluk is bij 75-plussers lager dan bij jongeren. De afstand die 75-plussers gemiddeld per dag met de auto afleggen, is echter met 5 kilometer ruim twee keer kleiner dan de 12 kilometer die 18- tot 25-jarigen gemiddeld afleggen op een dag.

 

Risico op dodelijk auto-ongeluk ’s nachts het hoogst
In de spitstijden tussen zeven en negen uur ’s ochtends en tussen vier en zes uur ‘s middags komen per uur de meeste automobilisten om bij een ongeluk. In de spits worden ook de meeste kilometers per uur afgelegd. Als rekening wordt gehouden met het aantal gereden kilometers, is het risico op een dodelijk ongeluk bij automobilisten het grootst tussen middernacht en zeven uur ‘s ochtends. Ook ’s avonds tussen zes en twaalf is het risico voor automobilisten relatief hoog.

 

Aantal slachtoffers per autokilometer het hoogst in Drenthe en Zeeland
In de provincies Noord-Brabant en Gelderland vielen de afgelopen vijf jaar de meeste slachtoffers onder automobilisten, ruim een derde van het totaal. In Flevoland, Zeeland en Utrecht was het aantal dodelijke slachtoffers onder automobilisten het laagst. Dit beeld verandert als rekening wordt gehouden met de afstanden die per provincie worden gereden. In Drenthe en Zeeland is dan het aantal verkeersdoden onder automobilisten naar verhouding het hoogst en in de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland het laagst.

Vrouw aangereden door tram op de Westzeedijk

Gemaakt: Vrijdag, 05 mei 2017 23:27

ROTTERDAM - Op de Westzeedijk in Rotterdam is vrijdagavond omstreeks 22:00 uur 29-jarige vrouw aangereden door een tram. De vrouw is daarbij gewond geraakt en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

 

De vrouw stak de trambaan over en zag de aankomende tram over het hoofd. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

Gewapende overval op kroegbazin

Gemaakt: Zaterdag, 06 mei 2017 18:54

ROTTERDAM - Twee mannen overvielen rond 04.10 uur een 36-jarige vrouw uit Rotterdam. Dat gebeurde in de Nieuwe Boezemstraat. De vrouw had net het café waar ze werkt afgesloten toen de daders op haar afkwamen.


Onder bedreiging van een vuurwapen heeft zij de dagopbrengst van het café en een telefoon moeten afgeven. De daders gingen er vervolgens te voet vandoor. De politie is direct een onderzoek gestart maar de mannen zijn niet meer gevonden.

 

Getuigen die de daders voor of na het incident hebben gezien wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844 of via Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie doet vandaag ook nog buurtonderzoek in de omgeving van de Nieuwe Boezemstraat.

Kleine groep relschoppers smet op goede verliezers

Gemaakt: Zondag, 07 mei 2017 17:31

ROTTERDAM - Zondagmiddag speelde Feyenoord de langverwachte kampioenswedstrijd tegen Excelsior. Zo'n 100.000 mensen kwamen naar Rotterdam om van dichtbij getuige te zijn van het eerste kampioenschap in 18 jaar. Groot was de teleurstelling toen Feyenoord met 3-0 verloor. Voor een kleine groep mensen reden om zich ernstig te misdragen in de binnenstad en bij de Kuip.

 

Al vroeg zondagochtend stroomden de voetballiefhebbers toe in het centrum van de stad, naar de Kuip en rond stadion Woudestein. Ondanks de drukte was de sfeer opgetogen en verwachtingsvol. Toen tussen de 55e en 64e minuut drie doelpunten voor Excelsior vielen, sloeg de sfeer om in teleurstelling en gelatenheid.

 

Frustratie
Veruit de grootste groep supporters droop nog tijdens de wedstrijd of kort daarna gedesillusioneerd af. Een deel bleef nog even hangen om de spelers bemoedigende woorden toe te roepen bij het binnengaan van de spelersbus, de ploeg warm te onthalen bij de Kuip en succes te wensen voor volgende week als de club in eigen huis alsnog kans maakt op de schaal. Een groep van enkele honderden 'fans' kon het verlies echter moeilijker verkroppen en besloot de frustratie te botvieren op de politie en het straatmeubilair in de Rotterdamse binnenstad.

 

Onderzoek naar relschoppers
Relschoppers daagden de politie uit, gooiden vuurwerk en straatstenen, scholden en beledigden agenten. Toen zij niet reageerden op waarschuwingen, besloot de ME enkele charges uit te voeren om de groep uit elkaar te drijven. Toen ook dat geen effect had, werden ook de waterwerper, de beredenen en de hondengeleiders ingezet. Zo'n 100 personen werden aangehouden. De politie start bovendien een onderzoek naar de relschoppers, waarbij naar verwachting nog deze week meer raddraaiers zullen worden geïdentificeerd en aangehouden. Gekeken wordt naar mogelijkheden hen volgende week uit te sluiten van een eventueel kampioensfeest.

 

Vanuit heel Nederland
Vanuit heel Nederland waren agenten in dienst in Rotterdam om ervoor te zorgen dat de wedstrijddag ondanks de enorme toestroom van bezoekers goed en veilig zou verlopen. Op de schermutselingen na, met name in het centrum, is dat goed gelukt. Negen personen zijn door de ambulancedienst nagekeken in verband met botbreuken, alcoholvergiftiging en hondenbeten.

Vrouw die fietser aanreed op de Posthumalaan meldt zich op politie bureau

Gemaakt: Maandag, 08 mei 2017 16:12

ROTTERDAM - Zondag aan het eind van de middag is er een 29-jarige man op zijn fiets aangereden op de Posthumalaan in Rotterdam-Zuid. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een 28-jarige vrouw uit Hellevoetsluis meldde zich later op het politiebureau en vertelde dat zij de bestuurster was. Ze is aangehouden.


Zondagmiddag rond 18.00 uur stak het slachtoffer de Posthumalaan over in de richting van de Veemstraat en Laan op Zuid. Een personenauto kwam van de Erasmusbrug en reed richting Maashaven. De fietser werd op een oversteekplaats aangereden en raakte zwaar gewond. Hij is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Waar de man overstak, is nog niet helemaal duidelijk. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeluk. De vrouw, die de jongen vermoedelijk aanreed, is aanvankelijk doorgereden en meldde zich later op de avond bij een politiebureau. Ze is aangehouden en wordt verhoord.

 

Getuigen gezocht
De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op. Heeft u die avond iets gezien of gehoord dat meer duidelijkheid kan geven over de aanrijding, en heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan 0900-8844. Blijf je liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Agent breekt hand bij aanhouding verwarde man

Gemaakt: Maandag, 08 mei 2017 16:15

ROTTERDAM - Een agent van de Rotterdamse politie heeft op 7 mei een middenhandsbeentje gebroken toen hij in een woning aan de Schinnenbaan een verwarde man aanhield.


Twee agenten waren op de melding van een verwarde, agressieve man afgekomen en het werd hen al snel duidelijk dat ze de hulp van een politiehond nodig hadden, want de verwarde man was agressief en wilde met hen vechten. De inzet van de hond maakte de verdachte ook niet rustiger want hij probeerde het dier te wurgen. De hondengeleider kwam zijn viervoeter te hulp en wist de doorgedraaide verdachte met gepast geweld te overmeesteren. De agent liep daarbij zelf een gebroken middenhandsbeentje op. De verwarde verdachte, een man van 28, is ingesloten en voor hem wordt hulp gezocht. De gewonde agent moest naar het ziekenhuis en kon na behandeling naar huis.

Jongen (15) neemt nepwapen mee naar school

Gemaakt: Maandag, 08 mei 2017 16:17

ROTTERDAM - Politieagenten hielden vanmorgen een 15-jarige leerling uit Rotterdam aan nadat hij met een nepvuurwapen in zijn tas naar school op Rotterdam-Zuid was gekomen. De jongen zit voorlopig vast.


Docenten van de middelbare school belden de politie toen zij een vuurwapen in de tas van een leerling aantroffen. Politieagenten gingen direct naar de school toe, daar bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De agenten namen het wapen inbeslag en de jongen werd aangehouden. Hij zit voorlopig vast.

 

In toenemende mate worden agenten geconfronteerd met jongeren die lopen met nepvuurwapens (speelgoedwapens, airsoftwapens etc.) die zelfs door kenners niet direct van echt zijn te onderscheiden. Mensen voelen zich onveilig en bellen het alarmnummer. Agenten moeten serieus op alle meldingen afgaan, je kunt nooit van te voren inschatten of een wapen echt is of niet. Politiemensen zijn getraind om snel in te grijpen als er een gevaar dreigt voor de maatschappij. Dat doen zij professioneel en accuraat. Maar als het onmogelijk is om het verschil te zien tussen nep en echt, is een agent genoodzaakt de jongere als vuurwapengevaarlijke verdachte te benaderen.

ProRail waarschuwt selfiemakers op het spoor

Gemaakt: Maandag, 08 mei 2017 17:43

REGIO - Een leuke fotoshoot voor opa en oma of voor jezelf: Hartstikke leuk, maar doe dit niet op het spoor! Het lijkt een vanzelfsprekend advies, maar mensen wagen nog steeds hun leven voor een leuk kiekje.

 

Je ziet de trein niet aankomen

Het is enkel spoor en de trein is net voorbij gereden: Het lijkt een perfect moment om even snel op het spoor te poseren voor een mooie foto. Schijn bedriegt, want er kan op elk moment een trein aankomen. Treinen rijden veelal op hoge snelheid. Zo hoog, dat je ze niet aan ziet komen met alle gevolgen vandien.

 

Dringende oproep

Op social media ziet ProRail regelmatig foto's voorbijkomen van mensen die dicht bij of zelfs op het spoor staan om foto's van zichzelf te (laten) maken. ProRail doet een dringende oproep aan iedereen om dit nooit te doen. Het is levensgevaarlijk en daarnaast zorgt het voor veel vertraging.

 

Wanneer de Meldkamer Spoor van ProRail doorkrijgt dat mensen zich illegaal op het spoor bevinden, krijgen alle machinisten op het betreffende traject het signaal om stapvoets verder te rijden. Daarnaast schakelt de Meldkamer Spoor direct de politie in om deze mensen van het spoor te halen. Zij ontvangen dan ook een forse boete.

 

Treinspotters

Ook krijgt ProRail regelmatig meldingen dat er treinspotters staan te fotograferen op plekken waar dit niet mag. Ook dit is levensgevaarlijk en levert net zo goed flinke vertraging op voor de reizigers in de trein. Blijf daarom achter de hekken en zet je leven niet op het spel!

Landelijke Veiligheidsdag

Gemaakt: Dinsdag, 09 mei 2017 20:46

ALMERE - Op zaterdag 13 mei vindt de vierde editie van de Landelijke Veiligheidsdag in Almere plaats. Politie, Brandweer, Defensie, GGD en Reddingsbrigade Nederland laten zien hoe zij samenwerken.

 

Het publiek krijgt te zien, wat het werk van de Nederlandse hulpdiensten inhoudt en hoe zij onderling samenwerken. De pleinen in het centrum van Almere krijgen elk een eigen subthema passend bij het hoofdthema van dit jaar: Samenwerking. De toegang tot het evenement is gratis.

 

Voor meer informatie: www.veiligheidsdag.nl

Arrestatie leidt tot vondst harddrugs én nieuwe aanhoudingen

Gemaakt: Woensdag, 10 mei 2017 17:15

ROTTERDAM - De aanhouding van een verdachte van mishandeling heeft op 9 mei tot de vondst van harddrugs en twee andere arrestaties geleid.


Agenten wilden die dag in een woning aan de Egelantierstraat een 16-jarige jongen aanhouden die verdacht werd in een mishandelingszaak. De jongen werd daadwerkelijk aangetroffen en naar het politiebureau meegenomen, maar daar bleef het niet bij. Ten tijde van de aanhouding kwam bij de agenten informatie binnen dat het de moeite waard was om een blik in de achtertuin te werpen. Dat deden de agenten en ze zagen direct een groot aantal witte brokken en een pakket liggen. Het bleek om harddrugs te gaan.

 

Drietal zit vast
De brokken en het pakket werden bij elkaar verzameld en zijn in beslaggenomen. In de woning waren – naast de aangehouden jongen – nog twee anderen aanwezig. Deze 63-jarige man en 57-jarige vrouw uit Rotterdam werden ook gearresteerd. Bij het onderzoek ter plaatse werd nog meer drugs gevonden en in beslaggenomen. Het drietal zit vast.

Stoffelijk overschot aangetroffen in uitgebrande auto

Gemaakt: Woensdag, 10 mei 2017 17:18

ROTTERDAM - De politie trof woensdagochtend een stoffelijk overschot aan in een uitgebrande auto. De politie doet onderzoek naar de identiteit en naar hoe de persoon om het leven is gekomen.


De brandweer rukte vanochtend uit voor een voertuig dat in brand stond op een parkeerplaats aan de Maasvlakteboulevard. Na het blussen, werd een stoffelijk overschot in het uitgebrande voertuig aangetroffen. De politie kwam daarna direct ter plaatse en startte een onderzoek op.

 

Heeft u informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

Controle bestuurder leidt naar heroïnepand

Gemaakt: Woensdag, 10 mei 2017 17:26

ROTTERDAM - De controle van een bestuurder op Koningsdag kort na middernacht in het Waalhavengebied leidde de politie naar een bedrijfspand aan de Sluisjesdijk waar vermoedelijk heroïne werd bewerkt en verhandeld. De bestuurder, tevens de eigenaar van het bedrijf, is aangehouden.

 

De man viel op door zijn rijgedrag en werd staande gehouden door een agent van de Zeehavenpolitie. De politieman vond hem erg nerveus en achtte de verklaring van de man voor zijn aanwezigheid op het late tijdstip nogal ongeloofwaardig. Met de kennis dat sommige panden in dat gebied worden gebruikt als dekmantel voor criminele activiteiten, besloot hij collega's van de douane en een drugshond op te roepen om een kijkje te nemen in het bedrijfspand waar de man naar op weg was.

 

De verdachte gaf de opsporingsdiensten toestemming om een kijkje te nemen in het pand. De drugshond sloeg al snel aan op verpakkingsmaterialen, een zak verdovende middelen en andere benodigdheden voor het verwerken en verkopen van harddrugs. In totaal werd er naast alle materialen zo'n 350 gram heroïne gevonden.

 

De Zeehavenpolitie nam alles in beslag. De verdachte, een 41-jarige man uit Roosendaal, is aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris en geschorst. Het onderzoek wordt voortgezet.

Politie zoekt getuigen schietpartij Grondherendijk

Gemaakt: Donderdag, 11 mei 2017 16:09

ROTTERDAM - Donderdag 11 mei rond half twee 's morgens is er geschoten in de Grondherendijk in Rotterdam-Zuid. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Wel zijn bij twee woningen kogelinslagen gevonden. De politie onderzoekt wat er is gebeurd en is op zoek naar getuigen.


Een bewoner hoorde rond half twee 's morgens knallen, keek uit het raam en zag drie personen wegrennen. Verder zag de bewoner niemand op straat. Pas later ontdekten de bewoners kogelinslagen aan de buitenzijde van hun woning en alarmeerden de politie. Ook de naastgelegen woning bleken kogelinslagen te hebben.

 

De politie onderzoekt wat er zich deze donderdagochtend in de Grondherendijk heeft afgespeeld en is daarvoor op zoek naar getuigen. Heeft u rond half twee 's morgens in de omgeving Oud-Charlois iets verdachts gezien of heeft u informatie die van belang kan zijn, belt u dan alstublieft met 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u bellen met M. op 0800-7000 of uw tip achterlaten op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Auto te water aan de Lange Hilleweg

Gemaakt: Zondag, 14 mei 2017 03:51

ROTTERDAM - Zaterdag 13 mei omstreeks 18:00 uur is een voertuig te water geraakt aan de Lange Hilleweg in Rotterdam. Hoe het voertuig in het water is geraakt is niet bekend.

 

De bestuurder heeft het voertuig zelfstandig kunnen verlaten door het raampje in te slaan en is daarna naar de kant gezwommen. De bestuurder van het voertuig wordt voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. 

 

Een kraan komt ter plaatse om het voertuig uit het water te halen.

Politie waarschuwt consumenten en bedrijven bij start nieuwe werkweek voor gijzelsoftware

Gemaakt: Zondag, 14 mei 2017 16:15

NEDERLAND - Sinds afgelopen vrijdag 12 mei zijn tienduizenden computers in tientallen landen getroffen door ransomware, ook wel 'gijzelsoftware' genoemd. Het NCSC heeft daar vrijdag al een waarschuwing voor gegeven. De politie adviseert consumenten en vooral ook bedrijven zich tegen ransomware te wapenen door updates direct te installeren, antivirusprogramma's te gebruiken en back-ups te maken van de gegevens op de computers. De politie raadt mensen ten zeerste af om te betalen voor de ontsleuteling van de systemen/bestanden, omdat hiermee deze criminaliteit wordt gefinancierd en in stand wordt gehouden. Het is allerminst zeker of betaling leidt tot decryptie van de bestanden.

 

Cybercrime-beveiliging online
Criminelen proberen sinds afgelopen weekend wereldwijd computers binnen te dringen via 'WannaCry' of andere varianten op deze naam. De gijzelsoftware versleutelt een groot deel van de bestanden op de computers of gijzelt de systemen. De criminelen eisen vervolgens losgeld van de slachtoffers om de bestanden weer ontsleuteld te krijgen. Van tientallen landen komen er meldingen binnen van ransomslachtoffers, inmiddels is bekend dat er infectie heeft plaatsgevonden in Nederland. Er is nu voorkomen dat de cryptoware zich automatisch verspreidt, maar individuele systemen zijn nog steeds kwetsbaar.

 

Hoe word ik besmet en wat kan ik er aan doen?
Via de ransomware 'WannaCry' maken criminelen gebruik van een lek in het besturingssysteem van Windows. De gijzelsoftware richt zich vooral op bedrijfsnetwerken en wordt verspreid via een bijlage in een e-mail. De politie adviseert gebruikers van Windows 7 en dan ook in het bijzonder ondernemers om zo snel mogelijk hun systeem te updaten, nog voordat de nieuwe werkweek begint. Het NCSC (Nationaal Cyber Security Centrum) meldt dat Microsoft inmiddels ook een software-update MS17-010 beschikbaar heeft voor niet-ondersteunende versies van Windows. Zowel politie als de NCSC roepen bedrijven en consumenten op om extra alert te zijn.

 

Hoe kunt u de kans op besmetting verkleinen?

  • De kans op besmetting kan worden verkleind door besturingssystemen en programma's altijd up-to-date te houden en door niet te surfen op het internet zonder antivirusprogramma's;
  • Open e-mail of links in mails van vreemden niet en al helemaal geen geen bijlage(n) van vreemde afzenders;
  • Open ook geen e-mail van bekenden met links of bijlagen die u eigenlijk niet verwacht. Controleer dit met de verzender via een ander kanaal dan de e-mail of het bestand bewust is verstuurd;
  • Om u te wapen tegen ransomware is het aanbevolen regelmatig back-ups van uw bestanden te maken en deze niet met de computer verbonden te houden. Na een besmetting kunt u dan ook gewoon weer over uw bestanden beschikken;
  • Voor bedrijven: voorkom dat geïnfecteerde systemen verbinding maken met de rest van het interne netwerk.

 

Onderzoek
Er wordt in internationaal verband onderzoek gedaan naar de criminelen die achter deze gijzelsoftware zitten. De politie werkt hierbij nauw samen met Europol, Interpol, NCSC en private cybersecurity bedrijven. De politie richt zich op het waarschuwen van mogelijke slachtoffers, verstoring van het criminele proces en opsporing van de daders. De politie raadt slachtoffers aan melding te doen bij de politie.

Op wat kleine schermutselingen na is het vooral een groot feest

Gemaakt: Zondag, 14 mei 2017 17:02

ROTTERDAM - Na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo, vielen fans van de Rotterdamse club elkaar dolgelukkig in de armen. De tranen waren van geluk en opluchting: voor het eerst sinds 1999 is Feyenoord landskampioen.

 

De Rotterdamse club veroverde na achttien jaar de vijftiende landstitel door op de laatste speeldag thuis met 3-1 van Heracles Almelo te winnen, waardoor het rivaal Ajax een punt voor bleef.

 

In de Rotterdamse binnenstad volgden tienduizenden mensen de wedstrijd op grote schermen die op meerdere plekken in de stad hingen. Direct na afloop van de wedstrijd, steeg een luid gejuich op, mensen dansten midden op straat, er werd vuurwerk afgestoken en het bier vloog de lucht in. Ook sprongen mensen massaal de fontein op het Hofplein in.

 

Op wat kleine schermutselingen na is het vooral een groot feest.

Gewonden bij frontale aanrijding op de Groene Tuin

Gemaakt: Zondag, 14 mei 2017 21:58

ROTTERDAM – Zondagavond rond 21:00 uur zijn twee voertuigen op de Groene Tuin in Rotterdam frontaal met elkaar in botsing gekomen. Twee volwassenen en een kind raakte bij het ongeval gewond en zijn met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Een vierde persoon mogelijk de veroorzaker is op de vlucht geslagen, de politie is naar hem op zoek.

 

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

 

Trams hebben flinke vertraging opgelopen, deze konden door het ongeval niet rijden over de Groene Tuin. De politie doet onderzoek.

Politie houdt vier mensen aan voor mensenhandel

Gemaakt: Maandag, 15 mei 2017 17:10

ROTTERDAM - Bij een opsporingsonderzoek van de politie naar illegale prostitutie zijn maandag drie mannen en een vrouw aangehouden na invallen in Rotterdam en Voorburg.


De afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel van de Eenheid Den Haag trad op nadat het Haags Economisch Interventie Team signalen had gekregen van een duidelijke aanwezigheid van illegale prostitutie en seksuele uitbuiting. Tijdens de actie werden vijf panden doorzocht. Naast de vier aangehouden verdachten – in de leeftijd tussen de 21 en 31 jaar en afkomstig uit Den Haag, Ecuador, Spanje en de Dominicaanse Republiek - trof de politie vijf slachtoffers in de panden aan. De mogelijke slachtoffers, vrouwen oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, werkten in de illegale prostitutie. De politie heeft onder meer administratie in beslag genomen. Het onderzoek is momenteel nog in volle gang.

 

Inval onderzoek thuisprostitutie

Politie, gemeenten en Openbaar Ministerie proberen gezamenlijk illegale prostitutie (dus zonder vergunning) en uitbuiting aan te pakken. Bij dit soort criminaliteit wordt gebruik gemaakt van allerlei (ogenschijnlijk) legale voorzieningen. De overheid treedt hier hard tegen op omdat deze ondermijnende activiteiten zorgen voor een vermenging tussen de onderwereld en de bovenwereld.

Drie jongens lichten maaltijdbezorger op met vals geld

Gemaakt: Dinsdag, 16 mei 2017 16:24

ROTTERDAM - Drie Rotterdamse jongens probeerden zaterdag 13 mei een maaltijdbezorger op te lichten door te betalen met vals geld. De drie vielen echter door de mand tijdens hun actie en zijn door agenten aangehouden. Het gaat om drie jongens in de leeftijd van 14 tot 16 jaar.

 

Bij een restaurant aan de Botersloot kwam afgelopen zaterdag een bestelling binnen, die men niet vertrouwde. Dat dit wantrouwen terecht was, bleek wel toen de bestelde maaltijd bezorgd werd aan de Buziaustraat. De bezorger kreeg bij het afrekenen een vals biljet in handen gedrukt.

 

Agenten die intussen gewaarschuwd waren, grepen in en hielden de 14-jarige jongen die met het valse geld wilde betalen aan. Tijdens het fouilleren troffen agenten nog een aantal valse biljetten en een loper voor fietsen bij hem aan. Twee handlangers die aan de agenten probeerden te ontkomen, konden mede door hulp van de bezorger alsnog worden aangehouden. De drie zijn ingesloten voor verhoor en zitten nog vast.

Hulpdiensten massaal in actie voor mogelijke drenkeling

Gemaakt: Dinsdag, 16 mei 2017 21:55

ROTTERDAM - Dinsdagavond werd door een voorbijganger een drenkeling gezien in de Nieuwe Maas bij Oud IJsselmonde in Rotterdam. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor een zoektocht naar de drenkeling.

 

De melding over de drenkeling kwam iets na 21.00 uur binnen vanaf de Bovenstraat. Al snel kwam een massale zoekactie op gang. Politie, brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Ook een politiehelikopter en een schip van de zeehavenpolitie zijn in actie gekomen.

Agenten vinden drugs en 6000 euro in garage Rotterdam-West

Gemaakt: Donderdag, 18 mei 2017 16:39

ROTTERDAM - Een man die op de Van Helmontstraat een doos ophaalt in een garage. Op het oog onschuldig, maar een agent vertrouwt het niet. Verder onderzoek brengt hem op het spoor van ruim zesduizend euro en een hoeveelheid drugs.


Een agent was woensdag aan het begin van de avond in burgerkleding aan het surveilleren in Delfshaven om autokraken tegen te gaan, toen hij op de Van Helmontstraat een auto Belgisch kenteken zag rijden. De bestuurder parkeerde, ging een binnen en kwam enkele minuten later met een doos naar buiten en reed weer weg. De agent in burger vond het verdacht en vroeg zijn collega's in uniform de man te controleren. Die hielden de auto op de Spaanseweg staande. In de doos zaten verschillende zakken poeder, vermoedelijk drugs.

 

De vondst gaf aanleiding om ook een kijkje te nemen in de garage te nemen. Daar lagen grote bedragen contant geld en nog een kleine hoeveelheid drugs. De zeven in het pand aanwezige mannen zijn, net als de bestuurder van de auto, aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 29 tot 44 jaar, afkomstig uit Rotterdam of zonder vaste woon- of verblijfplaats.

 

De politie doet nader onderzoek naar de praktijken in de garage. De drugs, het geld en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.